Назад към архива
Възпалителни промени в устната кухина
  • 90% от случаите причинителите са вирусни инфекции

Вирусните инфекции се разпространяват по въздушно-капков път като най-честите заболявания са възпаление на лигавицата на гърлото и устната кухина

Най-често това са: Стоматит; Гингивит; Периодонтити; Глосити.
  • Стоматити - Стоматитът е възпаление на лигавицата на устата, венците, езика и устните. Причинява се от различни инфекциозни агенти – вируси, бактерии и гъби. Неинфекциозни причини могат да бъдат механично дразнене и травма, химическо дразнене, алергии, лекарствени въздействия и реакции
  • Гингивити – възпаление на венците
  • Периодонтити – възпаление между корена на венците и челюстната кост
  • Глосит – възпаление на езика

Лекарствени продукти за лечение на възпаления:

Традиционно възпаленията се лекуват с два класа медикаменти:
  • Кортикостероиди – прилагат се с имуносупресивна или противовъзпалителна цел като ограничават кръвоснабдяването на засегнатата зона, контролират пролиферацията на клетките участващи в имунния отговор, както    и сигнализацията между тях. Имат редица странични реакции: промяна в метаболизма, нарушава се липидната обмяна, , остеопороза, повишено кръвно налягане.
  • Нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти - Осъществяват ефекта си като блокират синтеза на простагландини в организма, които са смятани за медиатори на възпалението. Простагландините се образуват от Арахидонова киселина чрез ензима циклооксигеназа - COX (cyclooxygenase), който има два подтипа COX-1 и COX-2. На блокирането на COX-2 се дължат лечебните ефекти на НСПВЛП.

Класическа терапевтична схема: ВЪЗПАЛЕНИЕ И БОЛКА => НСПВЛП

НСПВЛП за лечение на ВЪЗПАЛЕНИЕ И БОЛКА в устната кухина  и гърлото

ТАНТУМ ВЕРДЕ® Нестероиден противовъзпалителен лекарствен продукт за локално приложение при възпалителни заболявания (независимо от етиологията) и болка в устната кухина и гърлото.

ТАНТУМ ВЕРДЕ® Е ПЪРВИЯТ ЛОКАЛЕН НЕСТЕРОИДЕН ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ВЪЗПАЛЕНИЕ И БОЛКА В УСТНАТА КУХИНА!
Назад към архива