Групата

От фармацевтичните си корени до диверсификацията на дейностите Група Angelini винаги следва една и съща мисия: ежедневна грижа за постоянно и осезаемо благополучие.

Фармацевтична област

В областта на фармацевтичната индустрия Анджелини е "интегрирано дружество" с богата развойна дейност, мащабно производство и продажба на лекарства със собствени марки и еквиваленти, медицински продукти и хранителни добавки. На международно ниво Angelini се концентрира в области като болка и възпаление, заболявания на нервната система. Групата има офиси в ИталияИспанияПортугалияАвстрия, Полша, Република Чехия, Словакия, Унгария, Германия, Румъния, България, Гърция, Русия, САЩ и Турция, където работят около 3.000 души, включително 180 научни работници и търговска структура с 1.000 служители.

Най-често срещаните и известни международни марки са Trittico (тразодон, антидепресант), Tantum (бензидамин, противовъзпалително), Aulin (нимезулид, аналгетик, противовъзпалително), Vellofent (фентанил, аналгетик) и Latuda (лурасидон хидрохлорид, антипсихотик). На болничния пазар, Xydalba (далбаванцин) представлява иновативен антибиотик, одобрен за лечение на възрастни пациенти с остри бактериални инфекции на кожата и кожните структури (ABSSSI).
 

Лекарствата на Angelini се търгуват в световен мащаб чрез споразумения за лицензиране и износ с повече от петдесет партньори, включително големи международни фармацевтични компании. Най-популярни са тразодон, бензидамин и пролифлоксацин, които са продукти на собствена развойна дейност на Angelini.


На местно ниво Angelini се фокусира в конкретни области благодарение на силата на своите марки. В Италия тя е между  първите четири фармацевтични компании по обем на продажбите и лидер в областта на лекарствените средства, отпускани без рецепта, с марки като Tachipirina, Moment, Amuchina и Tantum Verde.

В последните години Angelini развива стратегия за интернационализация в страни с висок потенциал за растеж както чрез целеви придобивания, така и чрез укрепване на съществуващи структури в чужбина. От 2000 г. делът на генерирания в чужбина оборот непрекъснато расте и през 2018 г. е близо 50%.

върнете се в началото

Санитарно-хигиенни продукти

Основана през 1958 г., Fater е италианска компания, която от 1992 г. е съвместно дружество на Procter & Gamble и Angelini Group. Тя произвежда и разпространява марките ACE, Neoblanc и Comet в 39 страни на пазарите в Западна Европа и Ceemea; в Италия тя разширява пазара на продукти за лична хигиена от края на 60-те и сега произвежда и продава марки като Pampers, LINES, LINES Specialist и Tampax.

Fater е динамична компания, която инвестира в иновации около 4% от своята годишен оборот. Споделените компетенции на потребителите и пазарните познания и търсенето на ефективност са двигателите на растежа в дългосрочен план. Седалището ни е в Пескара. Производствените предприятия са в Пескара и Кампочиаро (CB) в Италия и в чужбина в Порто, Португалия, Мохамедия, Мароко и в Гебзе, Турция.

върнете се в началото

Машини

С Fameccanica Angelini е абсолютен световен лидер в проектирането, изграждането и монтажа на интегрирани производствени линии  за санитарни продукти за еднократна употреба.  Fameccanica е дъщерно дружество, притежавано изцяло от Fater, съвместно предприятие между Анджелини и Procter & Gamble. От 1975 г. Fameccanica се характеризира с най-съвременна технология, постоянни иновации и способност да си партнира с клиенти и доставчици.  Тези качества спомогнаха за ускоряване на  нейния растеж до размерите на международна група.  Заводът на Fameccanica в Самбучето ди Сан Джовани Театино (провинция Киети), където се конструират машини за бебешки пелени и дамски превръзки,  гарантира непрекъснато усъвършенстване на технологичния процес и е още един елемент от "добродетелния кръг на качеството."

Днес група Fameccanica включва четири компании:  Fameccanica  Data в Италия, център на съвършенство и еталон за сравнение,  Fameccanica Machinery в Шанхай, Fameccanica в Бразилия и Fameccanica в Северна Америка.

върнете се в началото

Винопроизводство

Bertani Domains развива дейност в лозарството, комбинирайки многовековен опит с най-съвременни технологии.

Днес компанията е съставена от 6 винарни, с общо 1 700 хектара, от които 460 лозя, с обща продукция около 4 милиона бутилки годишно

В три стари тоскански винарни фирмата произвежда престижни вина  с трите обозначения за произход:  Brunello di Montalcino (Вал ди Суга в Монталчино),  Vino Nobile di Montepulciano (Треросе в Монтепулчано) и Chianti Classico (Сан Леонино Кастелина в Кианти). Fazi Battaglia произвежда Verdicchio, докато избата Puiatti във Фриули е известна с престижния си Collio и Isonzo DOC. Компанията Bertani е най-известна с производството на Amarone в района на Valpantena.
 

върнете се в началото

Парфюмерия

Angelini Beauty е бизнес звеното на групата Angelini, която оперира в секторите на парфюмерията и козметиката.

 Компанията създава, развива и разпространява световни аромати и козметични продукти по лиценз за големи марки като Trussardi, Laura Biagiotti, Angel Schlesser, Gianfranco Ferrè, Blumarine, Armand Basi, Mandarina Duck and Anne Möller. Тя разпространява марките Versace и Moschino в Испания, както и марките Ferragamo и Filorga в Германия. На международно ниво, Angelini Beauty работи директно на стратегически пазари като Италия, Германия, Испания, Португалия и Австрия. Ароматите му са достъпни в около 85 страни в Европа, Близкия Изток, Азия и Далечния Изток, САЩ и Латинска Америка.

върнете се в началото