Информационни материали

Профил на Анджелини

Анджелини, частна международна група, лидер в областта на здравеопазването и благосъстоянието  във фармацевтичния сектор и на масовия пазар.

Основана в Италия през 1919 г., групата има клонове в 20 държави и в нея работят около 5 000 души. През 2014 г. консолидираният оборот на Групата възлиза на над 1 400 милиарда евро.

Във фармацевтичния сектор Анджелини се концентрира основно върху облекчението на болката, възпаленията, ЦНС, настинките и гриповете, грижите за устната кухина и възпаленото гърло, гинекологията, дезинфекцията. Анджелини е сред най-големите фармацевтични компании в Италия, по размер на печалбите и обема на продажбите и е лидер в сектора на самолечението, благодарение на марки като Tachipirina, Moment, Tantum Verde и Amuchina.

В сектора на личните грижи Fater, съвместно предприятие между Анджелини и Procter & Gamble, е лидер на италианския пазар в сектора на памперсите, дамските превръзки и инконтиненцията с марки като Pampers, Lines, Linidor и Dignity.

В сектора на машиностроенето Famecanica, съвместно предприятие с Procter & Gamble, е световен лидер в проектирането и въвеждането на интегрирани производствени линии за абсорбиращи санитарни продукти.

Анджелини работи и в следните сектори: недвижимо имущество (Италия и Испания), парфюмерия (Idesa в Испания, ITF в Италия и Германия) и винопроизводството и селското стопанство (Bertani Domains в Италия).

Свалете цялото портфолио на групата Анджелини