Групата

От фармацевтичните си корени до диверсификацията на дейностите Група Angelini винаги следва една и съща мисия: ежедневна грижа за постоянно и осезаемо благополучие.

Фармацевтична област

В областта на фармацевтичната индустрия Анджелини е "интегрирано дружество" с богата развойна дейност, мащабно производство и продажба на лекарства със собствени марки и еквиваленти, медицински продукти и хранителни добавки. На международно ниво Angelini се концентрира в области като болка и възпаление, заболявания на нервната система, инфекциозни заболявания. Групата има офиси в ИталияИспанияПортугалияАвстрия, Полша, Република Чехия, Словакия, Унгария, Германия, Румъния, България, Словения, Хърватия, Сърбия, Гърция, Русия, ОНД, САЩ, Пакистан и Турция, където работят около 3.000 души, включително 100 научни работници и търговска структура с 1.000 служители.

Най-често срещаните и известни международни марки са Trittico (тразодон, антидепресант), Tantum (бензидамин, противовъзпалително), Aulin (нимезулид, аналгетик, противовъзпалително) и Vellofent (фентанил, аналгетик). На болничния пазар, Xydalba (далбаванцин) представлява иновативен антибиотик, одобрен за лечение на възрастни пациенти с остри бактериални инфекции на кожата и кожните структури (ABSSSI).
 

Лекарствата на Angelini се търгуват в световен мащаб чрез споразумения за лицензиране и износ с повече от шестдесет партньори, включително големи международни фармацевтични компании. Най-популярни са тразодон, бензидамин и пролифлоксацин, които са продукти на собствена развойна дейност на Angelini.


На местно ниво Angelini се фокусира в конкретни области благодарение на силата на своите марки. В Италия тя е между  първите четири фармацевтични компании по обем на продажбите и лидер в областта на лекарствените средства, отпускани без рецепта, с марки като Tachipirina, Moment и Amuchina.

В последните години Angelini развива стратегия за интернационализация в страни с висок потенциал за растеж както чрез целеви придобивания, така и чрез укрепване на съществуващи структури в чужбина. От 2000 г. делът на генерирания в чужбина оборот непрекъснато расте и през 2016 г. е близо 50%.

върнете се в началото

Санитарно-хигиенни продукти

Angelini е лидер на италианския пазар на продуктите за персонална грижа от 1992 г. чрез съвместна дейност с Fater - съвместно дружество на Angelini и Procter & Gamble, с марки като Lines и Pampers, Linidor, Dignity, Tempo и Tampax.  През 2012  г. Fater обогати продуктовото си портфолио с придобиването на търговските марки ACE и NEOBLANC, с които навлезе на пазара на домакинските почистващи препарати.

Компанията винаги се е стремяла да разработва иновативни продукти с отлично качество в областта на абсорбиращи средства за лична грижа. По приблизителни оценки в две от всеки три италиански семейства има поне един продукт Fater.

Основана през 1958 г. от семейство Анджелини, сега Fater е експерт по идентифициране нуждите на италианските потребители, възприемайки стила на международна компания. Седалището на компанията е в Пескара, а произвдоствените обекти – в Пескара, Кампокиаро (провинция Кампобасо) и Порто (Португалия), Мохамедия (Мароко).  Във Fater работят над 1 400 души.  Компанията е сертифицирана по Система за качество по ISO 9001, ISO 14001 – за системата си за управление на околната среда и EMAS, както и за системата за управление на здравето и безопасността при работа OSHAS 18001. Крайното качество на продуктите се осигурява по процедура, по-строга от европейските и националните закони, за абсолютна защита на здравето и интересите на потребителите.

Fater е носител на наградата „Най-добро работно място“  като най-добрата компания в Италия  в областта на качеството на околната среда и работната атмосфера. Всяка година  Fater инвестира над €750,000 в обучение;  фирмата може да се счита за школа по управление благодарение на системния подход към обучението и използваните съвременни методологии.

върнете се в началото

Машини

С Fameccanica Angelini е абсолютен световен лидер в проектирането, изграждането и монтажа на интегрирани производствени линии  за санитарни продукти за еднократна употреба.  Fameccanica е дъщерно дружество, притежавано изцяло от Fater, съвместно предприятие между Анджелини и Procter & Gamble. От 1975 г. Fameccanica се характеризира с най-съвременна технология, постоянни иновации и способност да си партнира с клиенти и доставчици.  Тези качества спомогнаха за ускоряване на  нейния растеж до размерите на международна група.  Заводът на Fameccanica в Самбучето ди Сан Джовани Театино (провинция Киети), където се конструират машини за бебешки пелени и дамски превръзки,  гарантира непрекъснато усъвършенстване на технологичния процес и е още един елемент от "добродетелния кръг на качеството."

Днес група Fameccanica включва четири компании:  Fameccanica  Data в Италия, център на съвършенство и еталон за сравнение,  Fameccanica Machinery в Шанхай, Fameccanica в Бразилия и Fameccanica в Северна Америка.

върнете се в началото

Винопроизводство

Bertani Domains развива дейност в лозарството, комбинирайки многовековен опит с най-съвременни технологии.

Днес компанията е съставена от 6 винарни, с общо 800 хектара, от които 500 лозя, с обща продукция около 4 милиона бутилки годишно и над 1 000 хектара селскостопански земи в Марче. В три стари тоскански винарни фирмата произвежда престижни вина  с трите обозначения за произход:  Brunello di Montalcino (Вал ди Суга в Монталчино),  Vino Nobile di Montepulciano (Треросе в Монтепулчано) и Chianti Classico (Сан Леонино Кастелина в Кианти). Винарната Тенута Колепаля в Кастели ди Джеси произвежда вино Verdicchio dei Castelli di Jesi Classic Superior.  Винарната Пуяти във Фриули е известна с престижните си марки Collio и Isonzo DOC, а компанията Bertani е прочута с производството на Amarone във Валпантена, област на север от Верона.

През 2015 г. Bertani Domains придоби дружеството Fazi Battaglia (Marche),  известно с производството на Verdicchio.

върнете се в началото

Парфюмерия

Angelini Beauty е бизнес единица на групата Angelini, която работи в секторите на парфюмерията и козметиката в Испания, Италия и Германия.

Angelini Beauty
създава, развива и разпространява световноизвестни аромати и козметични продукти под лицензия за големи марки като Angel Schlesser, Anne Moller, Armand Basi, Blumarine, Dsquared2, Gianfranco Ferrè, Mandarina Duck, Pomellato, Trussardi и от 2015 г., Laura Biagiotti.
На международно ниво аромати се разпространяват в около 85 държави в Европа, Близкия Изток, Азия и Далечния Изток, САЩ и Латинска Америка.
Фирмата е изключителен дистрибутор за Испания на Versace, Moschino и в Германия, Ferragamo.

върнете се в началото