За нас

Лидер в уелнес индустрията, еталон в областта на здравеопазването, Angelini е естественият избор за ежедневното благополучие.

Angelini произвежда, продава и разпространява продукти за лично здраве и благополучие. Мисията на Angelini  е да бъде близо до хората, задоволявайки ежедневните им нужди с ефективни, надеждни и висококачествени продукти, широко разпространени и достъпни, осигуряващи постоянно и осезаемо благополучие. Нейната цел е ясна: да бъде естественият избор за здравословен живот.

Angelini е средно голяма частна международна група, лидер в здравеопазването и уелнеса благодарение на своите фармацевтични продукти  и потребителски стоки.  Създадена в Италия в началото на двадесети век, Angelini има офиси в 17 държави и  дистрибуторска мрежа от партньорски компании по целия свят. Под ръководството на председателя Франческо Анджелини  групата има около 6000 служители и консолидиран оборот от над един милиард и шестстотин милиона евро.

В областта на фармацевтиката  Анджелини изпълнява функцията на "интегрирано дружество" с богата развойна дейност, мащабно производство и продажба на активни съставки, както и лекарства, медицински продукти и хранителни добавки със собствени марки. 

На международно ниво Angelini се концентрира в разнообразни терапевтични области като обезболяване и възпаление, заболявания и нарушения на нервната система.

Най-известните международни марки са Trittico (тразодон, антидепресант), Tantum (бензидамин,противовъзпалително), Aulin (нимезулид, аналгетик, противовъзпалително), Vellofent (фентанил, аналгетик) и Xydalba (далбаванцин, антибиотик). Локално, Ангелини се фокусира върху специфични области, благодарение на силните си марки.

В Италия Анджелини е една от първите фармацевтични компании и се специализира основно в областта на обезболяването и възпаленията, ЦНС, оралната хигиена и възпаленото гърло, гинекологията и дезинфекцията.

Angelini е лидер в областта на лекарствените средства, отпускани без рецепта:  наложени марки като Tachipirina, Moment, Tantum Verde, Amuchina, които присъстват в италианските домове от много години, направиха Angelini една от най-известните и надеждни фармацевтични фирми в страната. 

Задълбоченото познаване на пазарите е един от определящите фактори за успеха на Групата. Ефективността и интегрираността на веригата на доставки и способността да управлява сложни търговски мрежи дават възможност за оптимизация на услугите с широко присъствие както в специфични отраслови канали, така и в големи търговски вериги.

Angelini е модерна група, внимателно следяща промените на пазара и планираща бъдещите си дейности, но винаги горда с ценностите, които са в основата на нейната корпоративна философия. Професионални умения, конкурентоспособност, ангажираност, сътрудничество на всички нива и етика са основните ценности на корпоративния дух, които правят възможно справянето с вътрешните и външни предизвикателства по ефективен начин.